Kuinka Positivus-festivaalille pääsee?

IirisBaltian suurin rock-festivaali Positivus järjestetään Riianlahden pienessä kalastajakylässä Pohjois-Latviassa. Linnuntietä matkaa Helsingistä kertyy alle 300 kilometriä. Se on vähemmän kuin esimerkiksi Helsingistä Ilosaarirockiin tai Provinssiin.

Kolmen päivän festivaalilippu maksaa 57 euroa. Festivaalialue toimii erinomaisesti. Kangasmaasto kestää sadetta ja tamppausta, meri, ranta ja tuuli viilentää helteisiä päiviä, ruoka-alueella on jokaiselle jotain (paitsi vegaaneille) ja anniskelualueena toimii koko alue. Omia juomia tai ruokia ei alueelle saa tuoda. Anniskelukioskeista ostetut juomat voi juoda vaikka eturivissä. Vaikka alkoholia saa nauttia vapaasti, ei känniääliöitä tai housut kintuissa sammuneita juhlijoita näy. Vessoja sekä ruoka- ja juomakioskeja on tarpeeksi eikä järkyttäviä jonoja pääse syntymään.

Ohjelmassa on vuonna 2014 on elektroa, triphopia ja pop-rockia. Kärkiniminä Ellie Goulding, Tricky, Kraftwerk, King Charles ja monia muita kansainvälisiä ja baltialaisia nimiä. Metallimusiikin tai suomalaisen musiikin ystävät ymmärtävät artistilistaa katsomalla olla saapumatta näille juhlille. Viiden musiikkiin keskittyvä lavan lisäksi rannalla joogataan, luontolavalla on teatteriesityksiä ja elokuvateltassa näytetään lyhäreitä ja pitkiä pätkiä. Alueella on lapsille oma lasten saareke. Festivaalialue on auki koko festivaalin ajan läpi yön.

Telttailijan kannattaa muistaa ottaa mukaan taskulamppu. Se helpottaa asioiden löytymistä yön pimeinä tunteina.

Linja-autolla Tallinnasta

Positivuksen festivaalialue on Via Baltican ja Riianlahden välissä ja telttailualue on tien toisella puolella. Kaikki Tallinnasta Riikaan kulkevat bussit ajavat siten Positivuksen alueen läpi, mutta aikataulun mukaan Salacgrivassa niistä pysähtyy vain Ecolines/Norma SIA. Tosin nyt kirjoitushetkellä viikkoa ennen tapahtumaa ei busseissa ole enää saatavilla vapaita paikkoja.

Linja-autoliikennöitsijä Lux Express vastasi kysymykseeni pysähtymisestä Salacgrivassa seuraavasti:

We would like to inform You, that our buses do not make a claim stops. Buses stop only in the prescribed stopping.

Tallinnasta kulkee linja-autoja Iklaan, joka on kylä Viron ja Latvian rajalla. Useimmilla vuoroilla bussia täytyy vaihtaa Pärnussa. Iklasta festivaalialueelle jää matkaa noin 15 km. Jos ennen festivaalia tai festivaalin jälkeenkään ei jaksa patikoida, välimatka taittuu taksilla tai liftaten. Bussiaikataulut Iklaan

Autolla

Kun autolautasta pääsee ulos Tallinnan satamasta, tarvitsee vain ajaa ensimmäiset puolitoista tuntia kohti Pärnua. Sieltä jatketaan edelleen samaa Via Balticaa kohti etelää, kunnes festivaalialua alkaa näkyä.

Liftaten

Liftaaminen on Baltiassa melko yleistä. Ainakin paljon yleisempää verrattuna Suomeen. Tallinnassa liftaaminen kannattaa aloittaa Pärnun tien varrelta kaupungin ulkopuolelta. Positivuksen aikaan voi olla varma, että tien varressa ei tarvitse seisoa yksin. Helpoin tapa matkustaa ulos kaupungista on paikallisbussi. Esimerkiksi numero 18 vie kivasti tienvarteen parhaille paikoille: http://soiduplaan.tallinn.ee/#bus/18/b-a/12203-1/map/en

Veneellä

Kuivizun satamassa on vierasvenepaikkoja. Sataman vieressä on Kapteinu osta -niminen leirintäalue. Matkaa festivaalille on noin 5 km. Lisätietoja: http://www.kapteinuosta.lv/?s=jahtklubs

Salacgrivan satamasta kävelee kymmenessä minuutissa festareille. Vierasvenesatama on Salaca-joessa aivan Via Baltican tuntumassa. Lisätietoja: http://www.salacgrivaport.lv/yacht-port/

Lentokoneella Riikaan

Lentomatkustajille lähin kenttä on Riiassa. Matkaa kentältä festivaalialueelle on 110 kilometriä. Matkan voi taittaa taksilla, julkisilla busseilla tai festaribussilla Riian keskustasta. Baltic Taxin taksilippu Riiasta festareille tai takaisin maksaa 69 euroa. Taksiin mahtuu maksimissaan neljä henkeä. Vouchereita saa Positivuksen kotisivulta. Festaribussiin pääsee 6,50 eurolla.

Alla esiintyy Jesse ja Jimi Tenor vuoden 2013 Positivuksessa rantalavalla.

Jesse ja Jimi Tenor
Positivus +13, Rantalava.

3 kommenttia artikkeliin ”Kuinka Positivus-festivaalille pääsee?

  1. Pelastit mun reissun. Lähdössä positivukseen mutta olin kattonu bussit liian hätäseen, täynnähän ne oli. Tässä aamukuuteen asti panikoin pitkin karttahakuja ja bussien sivustoja miten pääsen sitten paikalle. Viimenen hätänen googlehaku näköjään kannatti, tää autto megapaljon. Tai ainakin rauhotti liftaus-panikointia. Tänks.

    1. Jes, hyvä, että oli avuksi. Itse olen perjantaina liftaamassa kohti Salacgrivaa. Täytyy verestää vanhoja muistoja ja kokeilla huoliiko kukaan enää kyytiin. Onnea matkaan, ja pidä hauskaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.